Nincs lagzi ilyen barack nélkül
2015. május 14. írta: vilagszep

Nincs lagzi ilyen barack nélkül

Most a kézügyességé a főszerep! Ez a finomság nem tartozik a legegyszerűbb édességek közé, mert kicsit időigényes, de Tiszántúl-szerte minden lagzi fontos kelléke, ami az örömanyák szerint nem maradhat ki a jeles esemény menüjéből. Ha kreatív vagy, ez a te sütid. Mutatjuk a készítést lépésről lépésre.

24.JPG

Az anyukák kedvenc barackja:

Hozzávalók
30 dkg cukor

20 dkg zsír

2 tojássárgája

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 dl tej

2 evőkanál liszt

1 őszibarack eszencia.

Ezt robotgéppel kikeverem, majd 70 dkg lisztet adok hozzá. Ezt kézzel összedolgozom, majd ½ órát pihenni hagyjuk (betesszük a hűtőbe). Ebből kicsi gombócokat formálunk. A sütőben 160-180 fokon, folyamatosan figyelve, aranybarnára sütjük. Óvatosak legyünk, mert hamar megsül.

A Világszép.hu tippje: egy adagból kb. 100 fél, vagyis kb. 50 db egész őszibarack lesz. Így, ha többet szeretnénk készíteni növeljük arányosan a hozzávalók mennyiségét.:)

Hozzávalók a töltelékhez:
A kivájt közepet összemorzsoljuk,

10 dkg vajat,

10 dkg cukrot,

2 dkg kakaót (ebből mi többet szoktunk tenni),

2 dl tejet,

1 dl rumot összekeverünk.

Ezt összedolgozzuk, a kivájt közepeket megtöltjük vele, párba rendezzük, majd vérnarancs eszenciával kis piros orcát rajzolunk neki, majd porcukrozzuk. Jó étvágyat!

Kreatív munkatárs: Gombás Viktória

Tovább a blogra

11.jpg

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

16.JPG

17.JPG

18.JPG

19.JPG

20.JPG

21.JPG

22.JPG

23.JPG

 

25.JPG

24.JPG

Tovább a blogra

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagszep.blog.hu/api/trackback/id/tr817458266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása