Vizuális sokk, ez Eze!
2015. május 28. írta: vilagszep

Vizuális sokk, ez Eze!

Kiránduljunk pár óra erejéig a középkorba! A Francia Riviérán járva feltétlen látogassunk meg egy tündéri kisvárost, ami Nizza közelében bújik meg.

1.JPG

Ez nem más, mint Eze, amit Ez-nek neveznek a helyiek. A Cap Ferrat-félsziget fölé magasodó sziklaszirten elterülő település valódi kincset sejtet.

Már a megközelítése is sok meglepetést rejt, hiszen a fantasztikus panorámát és térélményt nyújtó Moyenne Corniche sziklába vájt útján történik.

Világszép.hu tippje: a város hajdani fellegvárának helyén ma pici, de igényes botanikus kert került kialakításra, aminek a megtekintése garantáltan a nap fénypontja lesz.

Innen, a kaktuszok tövéből fényképezve elénk tárul a különleges mikroklímájáról, Rotschildek kertjeiről is nevezetes Cap Ferrat-félsziget és maga az azúrkék tenger.

A festői környezet természetesen megához vonzotta a művészeket is, így a botanikus kert és a fellegvár romjainak megtekintése után belevethetjük magunkat a kisváros pezsgő művészeti életébe. S azt hiszem elkerülhetetlen, hogy ne egy helyi művész által készített festménnyel távozzunk.

Tovább a blogra

A hangulatos kisváros:

2.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

A botanikus kert:

8.JPG

9.JPG

13.JPG

16.JPG

Csodás panoráma:

18.JPG

14.JPG

11.JPG

12.JPG

19.JPG

21.JPG

22.JPG

Az egykori erőd helyén ma egy emlékmű található:

20.JPG

A művészek érdekesebbnél érdekesebb alkotásokat kínálnak:

23.JPG

24.JPG

26.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagszep.blog.hu/api/trackback/id/tr677497706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása