Estoril, Horthy Miklós menedéke
2015. június 08. írta: vilagszep

Estoril, Horthy Miklós menedéke

A II. világháború után emigrációba kényszerülő Horthy Miklós 1948-ban kérte letelepedését Svájctól és az Egyesült Államoktól, de mindenhol zárt ajtókra talált.

Így végső lehetőségként maradt számára Portugália, ahol 1949-ben a fasiszta diktátor Salazar örömmel, tárt karokkal fogadta.

Lakóhelye - egészen 1957-ben bekövetkezett haláláig – a csodás tengerparti üdülőhely Estoril lett, a festői, Lisszabon melletti kisváros.

Maga a kényelmes villa egy elegáns negyedben található, a tengerpart felé magasodó dimbes-dombos zöldövezeti részen. Csak futtában tudtunk fotót készíteni, mert az ott dolgozó óvónők nem igazán értették a turisták hirtelen jött érdeklődését az intézményük iránt.

A képen látható villában lakott feleségével, amely az ablakok díszítésé alapján is látható, hogy jelenleg óvodaként működik.

1.JPG

Világszép.hu info:  António de Oliveira Salazar 1932-től egészen 1968-ig volt Portugália diktátora? Estado Novo néven illetik az általa létrehozott autoriter (tekintélyelvű) diktatúrát, amely párhuzamosan a német, olasz és spanyol hasonló rendszerekkel egy időben alakult ki. A két világháború között jött létre és a következő 50 évben meghatározta Portugália államberendezkedését.

Tovább a blogra

Estoril, Portugália kedvelt nyaralóhelye:

772389_63251124.jpg

 

praia_do_tamariz_estoril.jpg

la_plage_estoril_portugal_30-10-2005.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagszep.blog.hu/api/trackback/id/tr907526892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása