A citromillatú ausztrál büszkeség
2015. május 26. írta: vilagszep

A citromillatú ausztrál büszkeség

Franciaország déli részén tett barangolásunk során felfigyeltünk egy számunkra még ismeretlen növényre, melynek virága meglepően csalogató volt. Mint kiderült nemcsak egy újabb szépségről van szó, hanem különös gyógyhatás birtokosával állunk szemben.

1.JPG

A csodás virága miatt már messziről hívogató kefevirág a kenguruk földjén őshonos. Ez az örökzöld cserje száraz és meleg klíma rajongó.

A kefevirág - callistemon citrinus splendens - elnevezés onnan ered, hogy a virág alakja leginkább egy üvegmosó kefére emlékeztet.

A szépségén túl is érdekessé teszi számunkra az, hogy a gyógyászatban is felhasználják, mint alapanyagot. A kefevirágban van a malária elleni homeopátiás szer egyik hatóanyaga. Ez a készítmény azonban önmagában nem elég a váltólázként is emlegetett veszedelem elleni küzdelemhez.

Itthon is gond nélkül tartható dézsás növényként, ha megteremtjük számrára a meleg és napos közeget. Ősszel az első hűvösebb napok érkeztével vigyük védett helyre. Teleltetése pedig a többi mediterrán növényhez hasonlóan történhet.

Világszép.hu tippje: ha a kefevirág kedvében szeretnénk járni, akkor válaszunk számára tápanyag dús tőzeges földet és maradjunk a mérsékelt öntözésnél.

Szinte bizonyos, hogy hamarosan igen népszerűvé válik hazánkban is, mert igézően különleges alakja nagy vonzerőt jelent a hobbikertészek számára.

Tovább a blogra

9.JPG

8.JPG

 

10.JPG

 

11.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

6.JPG

5.JPG

7.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagszep.blog.hu/api/trackback/id/tr217492050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása