8 egyszerű ötlet és zökkenők nélkül dolgozhatunk a konyhában a néha rossz színben feltüntetett édesítőkkel és édességekkel.
A VILAGSZEP.HU YOUTUBE CSATORNÁJA MEGLEPETÉSEKKEL! ITT
- Tegyünk pár ropit a cukros dobozba, hogy ne álljon össze a cukor.
- A barna cukrot tároljuk a mélyhűtőben, hogy ne keményedjen meg.
- Ha sütéskor kifogytunk a barna cukorból, használjunk helyette melasszal kevert fehér cukrot. 20 dkg fehér cukorhoz adjunk 1 evőkanál melaszt.
- A megkeményedett barna cukor két napon belül felpuhul, ha egy szelet kenyeret vagy almát teszünk a tartójába.
- Vagy ha kemény és sürgősen szükség lenne rá, reszeljük le belőle a szükséges mennyiséget finom reszelőn.
- Ha porcukorra van szükség, és valamilyen oknál fogva elfelejtettük beszerezni, akkor használhatunk helyette darált kristálycukrot is.
- Mielőtt mérni kezdenénk a szükséges mennyiségű szirupot, előtte zsírozzuk be a mérő edényt, hogy a szirup ne tapadjon bele. A mérőkanalat pedig forró vízben hevítsük fel.
- Ha a méz vagy a dzsem kikristályosodik, állítsuk az üveget forró vízbe, amíg újra folyékony nem lesz.